Webshop gesloten

Vanuit overheidswegen is bepaald dat er dit jaar geen vuurwerk afgestoken mag worden tijdens oud & nieuw om de zorg te ontlasten.
Wij respecteren deze beslissing wel, maar begrijpen het niet.
Ook het lichtere categorie F1 vuurwerk mogen wij niet overhandigen, versturen of bezorgen.
Dat is helaas de situatie nu en dat vinden wij erg vervelend.
Al 36 jaar onbetwist dé vuurwerkspecialist! Korte wachttijden bij ophalen Garantie op vuurwerk

Kwaliteitscontroles

Onze leverancier Lesli Vuurwerk is de grootste vuurwerkimporteur van Nederland en heeft tevens een groot afzetgebied in Duitsland. Al vele jaren zijn wij zeer tevreden over de werkwijze van, en samenwerking met Lesli Vuurwerk. Wij merken dat zij serieus met hun vak bezig zijn en dat resulteert ieder jaar weer in een zeer gevarieerd, vernieuwend en kwalitatief sterk assortiment, dat wij met trots aanbieden in Zoetermeer en omstreken.

Wat maakt Lesli Vuurwerk anders dan andere vuurwerkimporteurs:

  • Eigen medewerkers in China die zorgen voor:
  • Waarborging van de kwaliteit
  • Bewaking van de levertermijnen zodat wij alles tijdig binnen hebben
  • Continu zoeken naar innovatieve effecten, producten en productiemethodes
  • Een ideale en snelle communicatie vanuit Nederland met de fabrikanten
  • Veel minder noodzaak om vanuit Nederland naar China te reizen vanwege de korte lijnen
  • Ruim 16 maanden van tevoren worden de eerste inkoopafspraken al gemaakt met de fabrikanten
  • Een door Lesli Vuurwerk zelf bedachte methode om samples te testen
  • Een door Lesli Vuurwerk zelf opgezette kwaliteitscontrole: Module P en Module E
  • Exclusief distributeur van Pyromould in Europa; Een duurzame productiemethode van vuurwerk (voor meer informatie zie pagina: Pyromould vuurwerk)

Samples testen

Om mooi vuurwerk aan te kunnen bieden, moet er flink wat huiswerk gedaan worden door de inkopers van Lesli Vuurwerk. De fabrikanten krijgen vooraf een wensenlijst van de inkopers en maken op basis hiervan samples. Samples zijn handgemaakte voorbeelden en die kunnen soms afwijken van productie. Het kan bijvoorbeeld zijn dat er meer of ander kruit in een sample zit, waardoor de effecten anders zijn dan afgesproken. Om dit te voorkomen heeft Lesli Vuurwerk een eigen methode ontwikkeld (Module P).

De fabrikanten moeten met 3 gelijke samples van ieder product komen. De inkopers van Lesli bepalen bij ieder product welk sample als eerste afgestoken dient te worden. Mocht het nodig zijn, dan wordt een tweede sample afgestoken om te vergelijken of deze samples gelijk zijn. Het derde sample wordt gecontroleerd op o.a. kruitgewicht en -samenstelling. Vooral in het begin bleken regelmatig samplers te veel kruit te bevatten dan toegestaan voor de Nederlandse wetgeving. Dit wordt door de fabrikant wel gecorrigeerd tijdens productie, alleen dan is het eindproduct dus niet conform het sample. Is een product onderscheidend mooi, maar voldoet het niet aan de Nederlandse wetgeving, dan gaat er een dikke streep doorheen. De fabrikant krijgt dan ook geen tweede kans, omdat hij dat risico heeft genomen.

Alles wat afgestoken wordt, wordt ook vastgelegd op video. Alles wat vastgesteld wordt qua kruitgewichten en andere bijzonderheden, wordt genoteerd. Want dit dient als uitgangspunten voor Module P die Lesli Vuurwerk toepast.


Module P

Wanneer de producten besteld zijn bij de fabrikanten, kan de productie opgestart worden. Steekproefsgewijs gaan de medewerkers van Lesli Vuurwerk langs alle fabrieken om het vuurwerk te testen. Een belangrijke testmethode is Module P: Voldoet het product aan de afspraken die gemaakt zijn en is deze gelijk aan het sample waar de inkopers van Lesli Vuurwerk vanuit zijn gegaan?

Bij verschillende batches (productieseries) worden enkele producten meegenomen om te testen en te controleren. Getest wordt o.a. of de uitwerkingen gelijk zijn aan het sample. Mocht dit niet het geval zijn, dan wordt de productie stil gelegd en krijgt de fabrikant de kans om dit te herstellen.


Module E

Naast de controle of het product de gewenste uitwerkingen heeft, moet deze natuurlijk ook voldoen aan de veiligheidseisen voor de Nederlandse markt. Zit er niet te veel of verkeerd kruit in? Is de lont niet te lang of te kort en blijft deze ook zitten als je er aan trekt? Valt het artikel niet om? Zijn de decibellen niet te hard? Komen de effecten niet buiten de gestelde veiligheidscirkel? En zo zijn er nog veel meer punten waar de producten op worden getest qua kwaliteit en veiligheid. Op deze wijze zorgt Lesli Vuurwerk voor een zo veilig mogelijk product die daardoor ook minder snel afgekeurd zal worden bij de verplichte testen in Nederland door TNO. Al ons vuurwerk is dus getest en goedgekeurd volgens het CE keurmerk.


Dankzij de extra controle door Lesli Vuurwerk kunnen wij garant staan dat de uitwerking van jou product overeenkomt met wat je hebt gezien op het filmpje. Daarnaast durven wij ook de garantie te geven op de volledige uitwerking van je vuurwerk. Meer informatie hierover kun je vinden op de pagina Garantie op Siervuurwerk.